Dacă ne purtăm ca îngerii, îngeri vom fi. Dacă ne purtăm ca animalele, animale vom fi. Ne-a dăruit Dumnezeu trup material pământesc din carne și oase, la fel ca animalelor pământești, dar ne-a suflat în față energie vie dumnezeiască și ne-a trezit la viață de formă îngerească. Dumnezeu vrea ca noi să fim îngerii Pământului…
Lună: ianuarie 2024
Deșertul Atacama – cel mai secetos loc din lume, polul secetei
Deșertul Atacama este un deșert de coastă situat în vestul Americii de Sud, pe țărmul Oceanului Pacific. Pe o lungime de 1000 kilometri de la nord la sud și aproximativ 150 kilometri de la est la vest, Atacama se întinde pe circa 100 000 de kilometri pătrați. Este aproape inexplicabil cum o zonă situată atât…
Citate celebre – Sfinții Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur
În ziua de 30 ianuarie, în fiecare an, creștinii ortodocși îi sărbătoresc pe cei mai mari ierarhi ai Bisericii, pe cei mai de seamă slujitori ai lui Dumnezeu la nivelul lumii noastre pământești, pe Sfinții Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur. Este praznic mare ziua de 30 ianuarie, căci…
Ghepardul – cel mai rapid animal terestru
Ghepardul (Acinonyx jubatus) trăiește în Africa și în sud-vestul Asiei. Este una dintre felinele mari și se aseamănă cel mai bine cu o pisică uriașă, chiar și toarce ca o pisică. Are corpul alungit și suplu cu o formă aerodinamică și atinge 1,50-1,70 metri și cântărește între 40-70 kilograme. Corpul este acoperit cu o blană…
Test de cultură generală: Ghicește proverbul! Tema: Iarna
Iarna este anotimpul care reunește familia. În serile lungi de iarnă, reuniți în jurul mesei, oamenii stau de vorbă și povestesc întâmplări amuzante, se spun ghicitori, proverbe, zicători, maxime și cugetări. Vă propunem și noi câteva proverbe despre iarnă, dintre cele mai cunoscute și mai des folosite de oameni în vorbirea curentă. Sperăm că o…
Citate celebre – Mihai Eminescu
Astăzi, 15 ianuarie, se împlinesc 174 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu, cel mai mare poet român, supranumit „Luceafărul poeziei românești”. A strălucit prin poemele sale și a rămas în memoria tuturor românilor ca o personalitate cu totul deosebită. Multe dintre cuvintele rostite de Mihai Eminescu au o largă circulație ca „citate celebre”…
Ce este ambrozia, hrana zeilor sau buruiană?
Numele ”ambrozia” derivă din greaca veche, de la cuvântul ”ambretos” care înseamnă ”nemuritor”. În mitologia greacă se vorbește despre un elixir dătător de viață, o licoare miraculoasă, asemănătoare nectarului, numită ambrozie, pe care o beau numai zeii și despre care se credea că oferă nemurire. Un sâmbure de adevăr există în miturile vechilor greci pentru…
Secrete mici, efecte mari – Rugăciunea
Există secrete mici de care depinde viața noastră și starea noastră de sănătate mintală, verbală și sentimentală, dar care au efecte mari și avem de câștigat enorm în momentul în care aflăm ceea ce nu știam. Dumnezeu ne descoperă treptat tainele vieții noastre și multe dintre ele le aflăm abia la maturitate, iar altele le…
Agheasma Mare – binefacerile ei, curiozități și informații utile
Agheasma Mare este apa care se sfințește o singură dată pe an, la Bobotează, pe 6 ianuarie, când se sărbătorește Botezul Domnului nostru Iisus Hristos. Prin sfințirea apei, în zi de Bobotează, apele sfințite revin la normal și își recapătă calitățile lor. Apa nu a fost așa dintotdeauna, cum o vedem noi în prezent. Apa…
Tuia – arborele vieții, ne ajută să ne păstrăm sănătatea
Tuia este un conifer din familia Cupressaceae, cunoscut și cu numele de “arborele vieții”, nume dat de amerindieni, care îi cunosc calitățile medicinale încă din vechi timpuri. După descoperirea Americii, aflând europenii ce mari beneficii aduce acest copac și cât de multe boli poate lecui l-a adus și în Europa și a început să fie…