Ziua de 31 august, ultima zi a Anului Bisericesc este dedicată Maicii Domnului. De-a lungul anilor, creștinii au păstrat cu sfințenie, multe din lucrurile care au aparținut Domnului Iisus Hristos, Dumnezeul nostru și Maicii Sale. Printre ele se află și Brâul Maicii Domnului.
Acest Brâu a fost țesut chiar de Maica Domnului din fire din păr de cămilă. Cu acest Brâu s-a încins cât timp L-a purtat în pântece pe Domnul Iisus Hristos. Cu acest Brâu s-a încins când a plecat dintre noi și a fost înmormântată de sfinții apostoli. Acest Brâu a fost dăruit Apostolului Toma, chiar de Maica Domnului, din înălțimile cerești, ca o dovadă a învierii și a ridicării sale cu trupul la cer.
Multă vreme Brâul Sfânt a fost păstrat la Ierusalim. Ca urare a faptului că Împăratul Teodosie al II-lea a zidit o Biserică specială, în cinstea Maicii Domnului, a fost adus Brâul Sfânt la Constantinopol și a fost pus într-o raclă de aur. Ulterior s-a hotărât să fie sărbătorită „Punerea în raclă a Brâului Maicii Domnului” în ziua de 31 august și a fost trecută în calendarul creștin.
În a doua parte a secolului al XII-lea Sfântul Brâu a fost împărțit în mai multe fragmente, pentru a fi dat mai multor Biserici. Cea mai mare parte din Brâul Maicii Domnului se află la Mânăstirea Vatopedu, situată în partea de nord-est a Sfântului Munte Athos.
Brâul Maicii Domnului are harul de a tămădui orice boală. De-a lungul anilor au avut loc nenumărate minuni și mulți oameni s-au vindecat prin simpla lor atingere de Brâul Sfânt. Să-i mulțumim Maicii Domnului pentru grija părintească pe care ne-o poartă ca Mamă a noastră a tuturor creștinilor. Să o rugăm ca și de acum înainte să ne ajute cu milostivire și să ne cuprindă pe toți în dragostea sa și să ne protejeze.
Navigare în articole
Putem urca pe Scara Vieții la un nivel mai înalt→