Ziua de 21 septembrie este sărbătorită în fiecare an ca ”Ziua internațională a păcii”. Această zi a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 1982, iar de atunci au început să o sărbătorească din ce în ce tot mai multe națiuni. La sediul O.N.U. se sună „clopotul păcii”. Acest clopot a fost turnat din monede donate de copii din toată lumea, iar pe el scrie: „Trăiască pacea absolută în lume!”
Să dea Dumnezeu să se ajungă la o bună înțelegere între toate popoarele lumii și să se renunțe la violență și la conflicte armate. Idealul ar fi ca pacea să domnească pe întreaga planetă și să trăim în armonie și bună vecinătate unii cu alții. Până se va ajunge la o astfel de performanță la nivel planetar, să ne străduim să renunțăm la violență și la războaie măcar în ziua de 21 septembrie. Timp de 24 de ore să domnească pacea pe întregul Pământ, să poată ajunge ajutoarele umanitare exact acolo unde este nevoie de ele.
Dorința de a consolida pacea în întreaga lume a existat din totdeauna, pentru că viața este frumoasă și se desfășoară în cele mai bune condiții, atunci când oamenii trăiesc în liniște și pace, în armonie și bună vecinătate și se ajută unii pe alții la nevoie, ca frații.
Promovarea păcii se poate face printr-o educație corectă, care trebuie să înceapă de la vârsta cea mai fragedă, încă din familie, să se continue la școală, la biserică și pe tot parcursul vieții. Rezolvarea neînțelegerilor care pot apărea între noi, se poate face prin dialoguri pașnice, la masa tratativelor și să nu degenereze în conflicte armate și în războaie cu consecințe tragice. Trebuie evitat războiul, deoarece în urma lui rămân distrugeri foarte mari, mor foarte mulți oameni de ambele părți, rămân copii orfani, iar viața înregistrează un regres la modul general, căci după război trebuie refăcut totul și luat de la capăt. Efectele războiului sunt dezastruoase, așa că se impune cu necesitate să ne străduim să consolidăm pacea, să o susținem cu toate puterile noastre și să o întărim.
Prin Rezoluția 36/67 a Adunării Generale a Națiunilor Unite s-a adoptat ca toate statele O.N.U. să respecte Ziua de 21 septembrie ca Ziua Internațională a Păcii și timp de 24 de ore să înceteze focul pe câmpul de luptă. La ora 12 în ziua de 21 septembrie, toți oamenii vor păstra un minut de tăcere ca Omagiu adus păcii. Dar în acest minut în care tăcem în afara noastră, să deschidem în interiorul nostru, la nivelul nostru sufletesc, Dialogul cu Dumnezeu și să-I cerem ajutor. Să înălțăm cu toții câte o rugăciune către Dumnezeu să-L rugăm să ne ajute să instalăm pacea pe întregul pământ și să existe o bună înțelegere între popoare, să avem un viitor frumos și fericit, lipsit de războaie.
Dumnezeu ne-a dat pacea și iubirea, nicidecum războiul și ura. În pace și iubire putem trăi fericiți și ne putem bucura de viață chiar și la infinit. Există această posibilitate, dar o putem obține doar dacă Îl avem pe Dumnezeu în noi.
Navigare în articole
Energie Sfântă: Calea către Desăvârșire Umană→